Д-р Петър Грибнев: Хирургът не е Бог, но е страж пред портите

Обещавам да давам всичко от себе си, за да помогна на своите пациенти да преборят болестта, написа в профила си медикът от УМБАЛ „Александровска“

3064
болници
Д-р Петър Грибнев

Хирургът не е Бог, но той е страж пред портите, той е този, който помага на пациентите си да са тук, в този свят, да се радват на близките и любими хора, да се борят за живот. Това написа в профила си във фейсбук д-р Петър Грибнев от Втора хирургия на Александровска болница. Вместо пожелания за Нова година той заяви, че се прекланя пред силата и волята на всички пациенти, избрали пътя на борбата с болестите и им обещава да даде всичко от себе си и през 2019-а, за да им помогне.

Д-р Грибнев е от докторите, към които пациентите се привързват. И не случайно попада във всички престижни класации – на най-добрите лекари, на лекарите, на които вярваме и т.н. И не само заради професионализма, но и заради искреното му отношение към болните. В УМБАЛ „Александровска“ е сред тези медици, за които идват най-много благодарствени писма.

„Втора хирургия в Александровска болница работи интересни неща – туморни заболявания на дебелото черво, тънкото черво, стомаха, панкреаса, злокачествени заболявания на черен дроб и жлъчни пътища, на млечната жлеза, отстраняваме надбъбречна жлеза по ендоскопска методика“, обяснява д-р Грибнев. Любима му е лапароскопската хирургия, като на практика може да направи всичко „безкръвно“ – от жлъчка и херния, до операция на тумор в дебелото черво или стомаха.

Освен в операционната може да срещнете усмихнатия хирург и в поликлиниката на Александровска болница, където преглежда всеки вторник и четвъртък следобед, а телефонът, на който всеки желаещ може да си запише час при д-р Грибнев, е 02/92 30 378.

СПОДЕЛИ