ВМА с нов зам.-началник и само едно свободно легло

Хирургът полк. доц. Владимир Василев ще отговоря за диагностично-лечебната дейност

1473
ВМА
Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски отчете добри финансови резултати и представи новия си заместник полс. Владимир Василев (вдясно)

ВМА има нов заместник-началник. Това е пластичният хирург полк. доц. Владимир Василев, който ще отговоря за диагностично-лечебната дейност. В изпълнение на заповед на министъра на отбраната той е назначен и за заместник главен лекар на Въоръжените сили на Република България.

От 2012 г. доц. Василев е шеф на отделението по Пластична, реконструктивна, естетична хирургия и изгаряния. Завършил е медицина през 1989 г., преминал е през редица курсове, специализации и стажове по пластична хирургия, лазерна хирургия  и лечение на изгаряния, в това число в Междуармейски център в Рошфор, Франция; Армейски център по Изгаряния “Перси” в Париж, Франция, Военна Болница “Кралица Астрид” в Брюксел, Белгия; болница „Assuta” в Тел Авив, Израел. През 2013 г. придобива научна степен ”Доктор”, а две години по-късно е избран за „Доцент” към Катедра „Ортопедична травматология и реконструктивна хирургия”. От 1992 г. доц. Василев участва в обучението на военни и цивилни лекари в областта на изгарянията и пластичната хирургия. Води лекции,упражнения и семинари.

„Пожелавам Ви успешна работа, защото това е един много труден ресор, който изисква изключително много знания, умения и бързо съобразяване в конкретната ситуация“, заяви началникът на ВМА генерал Венцислав Мутафчийски при представянето на полк. Василев.

Проф. Мутафчийски отчете и какво се случва в болницата през втората половина на 2017 г. Любопитен факт е, че ВМА-София може да се похвали с почти 100-процентова заетост на легловата база – 99,6%, което означава само едно свободно легло. Повишили са се амбулаторните прегледи, преминалите пациенти през стационара и най-вече извършените операции. „Всички тези числа показват качеството на работа“, категоричен е генерал Мутафчийски. Той се похвали и с добри финансови резултати.

По думите му следващият приоритет ще бъде развитие и реновиране на периферните болници, част от структурата на ВМА. „Вие сте огромният потенциал за развитие на ВМА“, обърна се проф. Мутафчийски към началниците на структурите във Варна, Плевен, Пловдив, Сливен, Хисаря и Банкя.

 

СПОДЕЛИ

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skenghpq/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326