Приложението еЗдраве напомня за изтичащи рецепти и направления

Новата функционалност вече е активна, съобщиха от МЗ

323
еЗдраве

Мобилното приложение еЗдраве вече има нова функционалност – напомнящи съобщения за изтичащи направления и рецепти. Това съобщиха от здравното министерство.

Ако 2/3 от времето е изтекло, а в Национална здравноинформационна система няма въведено изпълнение по тези документи, еЗдраве изпраща нотификации. За тройните рецепти, заплащани от НЗОК, потребителите получават известие и за началото на срока, в който могат да бъдат изпълнени отрязъци B и C. В напомнящото съобщение се посочва националният референтен номер (НРН) на документa, а за направленията и техния тип – за консултация, лабораторни изследвания, хоспитализация, ТЕЛК и др.

Припомняме, мобилното приложение дава пълен достъп на потребителите до техните пациентски досиета. В тях са видими всички прегледи, направления, резултати, ваксинации, рецепти, кръводарявания, медицински бележки и болничен престой, които са регистрирани в НЗИС. Освен това родителите вече имат достъп до електронните пациентски досиета на децата си и всички техни електронни здравни документи.

СПОДЕЛИ