Представяме пред Австрия възможностите за здравен туризъм

Германската асоциация на здравноосигурителните каси вече включи България в списъка с държави, в които признава и възстановява разходите за рехабилитация

360
здравен туризъм

На 21 ноември 2023 г. (вторник), в австрийската столица Виена, ще се състои първото официално представяне на България като дестинация за здравен туризъм (с фокус Медикъл/СПА и уелнес) пред професионална австрийска публика.

Събитието се организира от Български съюз по балнеология и СПА туризъм и се провежда с подкрепата на Министерство на туризма и със съдействието на посолството на България в Австрия. На форума ще присъстват министърът на туризма г-жа Зарица Динкова и посланикът на България в Австрия Н. Пр. Десислава Найденова-Господинова.

Пазар Австрия е вторият проект на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, с който организацията продължава последователната си политика по позициониране на страната ни като дестинация за целогодишен качествен здравен туризъм на международния пазар, след като Германската асоциация на здравноосигурителните каси първа включи България в списъка с държави, в които признава и възстановява разходите за рехабилитация.

Събитието на 21 ноември във Виена е първото официално представяне на страната ни пред австрийските застрахователни компании, туристически агенции, туроператори и професионалисти в туризма. За участие в събитието и достойното представяне на България, във Виена ще пристигнат инвеститорите на най-големите български Медикъл/СПА и СПА обекти, предоставящи висококачествена целогодишна здравна туристическа услуга.

СПОДЕЛИ