Сигнали за липса на лекарства вече могат да се подават и в парламента

Тази комуникация ще накара институциите и регулаторите да заработят по-бързо и в полза на хората, категоричен е проф. Костадин Ангелов

247
лекарства

49ns_lekarstva@parliament.bg – това е имейлът, на който всеки вече може да подава сигнали за липсващи лекарства, обяви във фейсбук профила си председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание Костадин Ангелов. Още преди дни той обеща да бъде създадена подкомисия, която да се занимава само с недостига на медикаменти. 

„Пишете ни. Бъдете сигурни, че аз и останалите депутати от комисията по здравеопазване ще четем и ще реагираме, за да може всеки, който се нуждае от лекарство да го получи. Сигурен съм, че тази комуникация ще накара институциите и регулаторите да заработят по-бързо и във ваша полза“, увери проф. Ангелов.

Той отправи апел и към собствениците на аптеки и работещите в тях също да подават информация за липса на медикаменти при търговците на едро и невъзможността им да ги заявят в електронната система или по телефона, което би възпрепятствало някоя аптека да изпълни предписанието на лекаря.

Припомняме, миналата седмица по време на заседанието на парламентарната здравна комисия стана ясно, че ДАНС е засякла недаклариран износ на дефицитни у нас лекарства и умишлени действия на властимащи лица в частна полза. Тогава проф. Костадин Ангелов коментира, че няма фирма, която да е по-силна и от най-слабата държава, и ако има интерес и реши държавата, всичко това може да бъде прекратено.

СПОДЕЛИ