Тестват нова инжекция за отслабване без странични ефекти

GEP44 ограничава апетитът и нормализира кръвната захар, като след спирането му килограмите не се качват пак

321
отслабване

Учени разработиха нова инжекция за отслабване, която не води до гадене и не възвръща свалените килограми. Тя е разработка на изследователи от университета в Сиракюз и Детския изследователски институт в Сиатъл.

Желанието на водещите учени д-р Робърт Дойл и д-р Кристиан Рот е да намерят лек за затлъстяването, който да е ефективен и да не е свързан с операция. Според изследователите инжекцията GEP44 е нов ефективен начин за загуба на излишните килограми, съобщава bTV. Припомняме, доклад, публикуван по-рано този месец от Световната федерация по затлъстяването, показва че повече от половината от хората по света ще са с наднормено тегло или ще страдат от затлъстяване до 2035 г.

Изследването е направено сред група плъхове. Те са инжектирани с GEP44 и по този начин те започват да ядат до 80% по-малко, отколкото обикновено. До края на 16-дневното проучване плъховете са загубили 12% от телесното си тегло, без да имат странични ефекти като гадене. След края на проучването с плъхове се установява, че те запазват по-стройното си телосложение дори и след спирането на препарата.

Този препарат е разработен на базата на въздействие на чревните хормонални рецептори. Медикаментът спомага за сигнализирането на това, че стомахът е пълен, а оттам се ограничава апетитът и се нормализира кръвната захар.

GEP44 дори повишава изгарянето на калории, установили още изследователите. Лечението също така намалява кръвната захар, като изтегля глюкозата в мускулната тъкан, където може да се използва като енергия.

Изследователите очакват съвсем скоро препаратът да се тества върху хора, но ще минат поне още няколко години докато стигне до пазара.

СПОДЕЛИ