Изписаха в добро здраве родилката, докарана в София със „Спартан“

38-годишната жена от Силистра, която в началото на годината роди близнаци, но получи тежка кръвозагуба, първо беше оперирана в "Майчин дом", а след това се наложи да прекара 2 седмици в реанимацията на "Александровска"

117

Изписаха от болница родилката, която беше транспортирана с военен вертолет „Дофин“ от Силистра до Балчик, а оттам със „Спартан“ до София, съобщиха от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ „Александровска“.

„Последните дни жената беше добре и чакаше с нетърпение да се прибере в Силистра, за да се грижи за бебетата близнаци и за по-голямото си дете. Днес си тръгна жива и здрава“, казаха от болницата и допълниха, че пациентката е прекарала в „Александровска“ две седмици, като е възстановена е напълно благодарение на екипа на проф. Атанас Темелков, началник на КАИЛ.

Припомняме, 38-годишната жена беше с тежка кръвозагуба, след като стана майка на близнаци в началото на годината. Със съдействието на министъра на отбраната и на началника на отбраната, по искане на здравният министър, беше осигурен въздушен транспорт от Силистра до София. 20 минути след каценето в столицата, жената беше оперирана „Майчин дом“, а два дни по-късно преместена в Александровска болница, тъй като се е нуждаела от дихателна реанимация.

СПОДЕЛИ