Селски кмет заплашвал лекар

Закани били отправи и към децата и близките на медика, който работи в болницата във Велинград

259
лекар

Лекар от общинската болница във Велинград е получил заплахи, засягащи неговата сигурност и тази на семейството му. Това написаха в профила на здравното заведение в социалната мрежа.

Повече подробности не се дават и не се знае дали има връзка със смъртта на 25-годишната родилка Ася Тетова от Ракитово, която почина на 28 декември миналата година след секцио в МБАЛ-Велинград. Детето й пък бе мъртвородено.

В съобщението на лечебницата допълват, че атаките са били отправени от лице на изборна длъжност – в случая кмет на едно от селата на територията на община Велинград.

Сигналът е подаден в местното Районно управление на МВР късно снощи и от полицията са обещали бърза намеса, за да се започне разследване. Заплахите са били отправени не само към медика, но и към неговите деца и близки.

“Не можем да останем безмълвни към подобен род заплахи към лекар, отправени от кмет на населено място, който е избран от народа. Това е недопустимо!“, коментират от здравното заведение и призовават всички отговорни институции да осъдят това посегателство. От болницата допълват, че вярват на органите на реда, че ще си свършат работата. Медиците са категорични, че е опасна тенденция да се атакуват персонално лекари във връзка с изпълнение на служебните им задължения

СПОДЕЛИ