ВМА пак затваря имунизационния си център

Това ще се случи от понеделник заради намаления брой желаещи да се ваксинират

124
ВМА

ВМА отново затваря имунизационния си център, като това се случва само два месеца и половина след повторното му отваряне в края на септември. От понеделник желаещите да си поставят ваксина, вече няма да могат да го направят във ВМА, но наплив така или иначе няма.

„Във връзка с наблюдаваната тенденция за намален брой на желаещите лица за ваксиниране и ангажираността на медицинския състав на лечебното заведение в изпълнение на задачи от националното здравеопазване и по медицинското осигуряване на Въоръжените сили на Република България от 12.12.2022 г. (понеделник) временният имунизационен център във ВМА преустановява своята дейност“, аргументират се от лечебното заведение. Припомняме, центърът не работеше и през лятото, а от септември отвори заради очаквания интерес към бустерите с адаптираните ваксини. 

Над 180 000 дози от ваксините срещу COVID-19 са поставени във ваксинационните пунктове във всички военни болници в страната от края на 2020 г. до момента. От тях – близо 160 000 са направените имунизацции само в столичната ВМА, отчитат от болницата. И уточняват, че е създадена организация при необходимост от имунизации срещу COVID-19 на военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия това да става своевременно от специалистите от Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена, в който и понастоящем се осъществяват ваксинации срещу други инфекциозни заболявания.

СПОДЕЛИ