Компютърен гид помага на глухи в УМБАЛ „Св. Георги“

Модерната машина е разположена във фоайето на болницата и предлага подробна информация за лечение и иновации на 16 езика

223

Компютърен гид за пациенти със слухови нарушения разположиха в пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“, съобщиха от болницата. Модерното специализирано устройство SiteKiosk предоставя разностранна информация за възможностите за лечение на слуха и последните постижения на медицината.

Устройството е дарение за пациентите на Вътрешно консултативното отделение, звено УНГ – Аудиометричен кабинет към най-голямата болница у нас. С негова помощ те ще имат възможност да се запознаят с най-новите постижения при преодоляване на слуховите нарушения при деца и възрастни, както и да разгледат множеството статии свързани с начин на живот, слуховите нарушения, иновативни импланти системи за средно и за вътрешно ухо.

Докато изчакват часа си за преглед пред УНГ кабинетите на специалистите д-р Ана Бешкова, д-р Калина Маджарова и докторът по специална педагогика Фани Михайлова, пациентите имат възможност да научат полезна информация за лечението на слуховите си проблеми.

Инсталираният SiteKiosk в “Св. Георги” е второто подобно устройство в България, а първото отново се намира в града под тепетата. То разполага с тъчскрийн дисплей, който позволява на пациентите да навигират  съдържанието му чрез докосване през интерактивно меню. Компютърният гид поддържа Wi-Fi връзка с интернет, което му позволява да предостави изключително богато съдържание от статии, съвети, новини, свързани с решаването на слуховите нарушения.

Освен подбрана информация за това как работи човешкият слух и кои са най-честите причини за загубата му, SiteKiosk дава достъп до специализирано електронно списание за слуховите импланти. От интерактивното меню пациентът може да избере статии от раздели „Наука“, „Здраве“, „Живот“ или да разгледа всички статии на едно място. Също може да научи какви видове импланти съществуват, как работят те и какво е тяхното предназначение. Специален раздел разказва за кохлеарните импланти като най-модерен и ефективен метод за възстановяване на слуха, особено при деца с вродени аномалии на слуховия апарат, открити в ранна възраст, както и при възрастни хора.

Информацията на компютърния гид е достъпна не само за българи, но и за чужди граждани, тъй като потребителят има възможност да избира превод на 16 езика.

СПОДЕЛИ