БЛС събира номинации за лекар на годината

Предложения могат да дават регионални колегии, дружества по специалност, лечебни заведения, отделения, медици и пациенти

161
БЛС

БЛС ще почете Деня на българския лекар – 19 октомври, като в празничния ден, по традиция – на официална церемония, ще бъдат връчени наградите на съюза за принос в медицината, съобщиха от съсловната организация. Оттам уточниха, че започват номинациите за отделните категории.

Традиционните категории за „Лекар на годината“ са:

1. “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;

2. “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“;

3. “Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България;

4. “Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“;

5. “Лекар на годината 2022 г.”

Изискванията за подаване на предложения в горепосочените категории са следните:

– упоменаване за коя от посочените категории предлагате номинация;

– кратка професионална биография на номинирания кандидат (особени заслуги в областта на медицината, международни изяви на кандидата (ако има такива) и т. н. ).

От съсловната организация припомнят, че номинации могат да бъдат подавани от Регионалните лекарски колегии, дружества по специалност, лечебни заведения, отделения, отделни лекари и пациенти.

Комисия, включваща представители на ръководството на БЛС, ще разгледа предложенията и ще отличи победителите. Регламентът предвижда с най-голяма тежест при отличаването на победителите да са номинациите подадените от Регионалните лекарски колегии. След тях като тежест се нареждат: дружествата по специалност, лечебните заведения, отделенията и т.н.

БЛС очаква предложенията на lekarnagodinata2022@blsbg.com до 30.09.2022 г.

СПОДЕЛИ