Проф. Балтов се върна в „Пирогов“

Медикът ще заведе граждански искове за 50 000 лева срещу проф. Поромански и Стойчо Кацаров за нанесени вреди

323
Балтов
Проф. Асен Балтов

Бившият директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов се връща на работа като ординатор в Първа травматология. Това потвърди самият той. Медикът заяви, че очаква болницата да не обжалва решенията на двете съдебни инстанции, които отменят дисциплинарното му уволнение.

Припомняме, проф. Балтов беше уволнен дисциплинарно преди да стане депутат от отстранения вече директор на спешния институт проф. Иван Поромански, който пък седна в неговия стол, след като ексслужебният здравен министър Стойчо Кацаров уволни Балтов като шеф на болницата.

Срокът на обжалване за връщането на Балтов изтича след месец, а в момента професорът е назначен на граждански договор. По-късно от „Пирогов“ уточниха, че той се връща на работа заради запитвания от множество пациенти как могат да бъдат консултирани и лекувани от него. „“УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ повишава качеството на предоставяните медицински услуги и разширява сектора от водещи специалисти в различни области, за да даде възможност хората да имат достъп до по-добро и качествено ниво на здравеопазване и лечение, съизмеримо с европейско ниво“, написаха от лечебното заведение на сайта си.

Всички пациенти, което желаят, могат да получат експертно мнение и лечение от професора, а за да си запазят час за консултации, прегледи и операции, е необходимо да се обадят на тел.: 02/ 915 42 87 всеки делничен ден до 14.00 часа.

„Никога не съм искал обезщетение от „Пирогов“, но се чувствам добре, че една несправедливост беше премахната“, коментира пред Скенер.нюз проф. Балтов, който вече е направил 4 операции. Той обаче се закани да заведе граждански искове за нанесени вреди срещу проф. Иван Порамански и Стойчо Кацаров, но не в качествата им на директор и министър. Медикът ще претендира за поне 50 000 лева.

СПОДЕЛИ