Д-р Меджидиев обеща подготвени болници и нов план

Ще се стремя населението максимално да е облекчено, ако има по-тежка COVID вълна, заяви новият служебен здравен министър

Меджидиев
Проф. Асена Сербезова предаде властта на д-р Асен Меджидиев

„Поставил съм си краткосрочни цели и задачи, които не са много, но са важни и за съсловието ни, и за пациентите, като ще се постарая да подготвя системата за посрещане на евентуална по-тежка COVID вълна“, бяха първите думи на служебния здравен министър д-р Асен Меджидиев при влизането му във ведомството на „Св. Неделя“ 5. Той обаче уточни, че става дума за подготовка на болниците, така че хората да са спокойни, че системата стои зад тях и ще се погрижи за заразените. „Ще се стремя населението максимално да е облекчено“, добави д-р Меджидиев, намеквайки, че няма да има затваряне на училища, заведения и бизнеси. В тази връзка той обяви, че пандемичният план, приет наскоро от кабинета „Петков“ ще бъде анализиран и преразгледан или допълнен при необходимост. Това ще стане след среща на служебния министър с главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, директорите на РЗИ и шефовете на по-големите болници.

Д-р Меджидиев благодари на министър Асена Сербезова за свършеното през изминалите 7 месеца и обеща да продължи добрите инициативи. Тя пък прие с усмивка букета и предаде на наследника си папка със свършеното от нейния екип от 13 декември досега, както и ключовете от МЗ. И двамата бяха категорични, че  в здравеопазването трябва да има надпартиен консенсус. „Успехът на всеки министър на здравеопазването е успех и на всички нас като пациенти“, каза на тръгване проф. Сербезова и пожела успех на д-р Меджидиев.

Както Скенер.нюз вече писа сред останалите приоритети на служебния министър ще са детското здравеопазване и остойностяване на труда на лекарите и сестрите в клиничните пътеки. До седмица той обеща повече подробности за основните задачи, които ще постави пред екипа си.

СПОДЕЛИ