Сербезова ще съди д-р Константинов за клевета

Уволненият шеф на Онкологията обвини здравния министър в оставка в ''тежки зависимости от фармацевтичната индустрия''

261
клевета
Проф. Асена Сербезова, министър на здравеопазването в оставка

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Асена Сербезова ще заведе дело за клевета срещу уволнения директор на УСБАЛО д-р Стефан Константинов. Това съобщиха от МЗ в отговор на отправените към нея обвинения за „тежки зависимости от фармацевтичната индустрия“ чрез интервю по BTV.

Д-р Костантинов заяви, че освобождаването му от длъжност не е политически акт, а отвръщане на удара заради засегнати финансови интереси на фармацевтични компании. Той цитира и конкретна обществена поръчка, която е била спомената в анонимния сигнал срещу него и която според него е предизвикала уволнението му.

„Става дума за обществена поръчка на стойност 1 млн. и 600 000 лв. на година за доставка на изотопи от една фирма. Фирмата обаче губи обществената поръчка и обжалва в КЗК. В КЗК потвърждават, че решението на болницата е правилно, фирмата не е съгласна и обжалва пред ВАС. От ВАС също потвърждават, че болницата е права. Обществената поръчка печели фирмата, която дава по-ниска цена. Хайде сега, познайте директорът на фирмата, която е обжалвала и е загубила поръчка за над 1 млн. лв., къде се намира в момента. Директорът на тази фирма е зам.-министър на здравеопазването, а в момента изпълнява функциите на министър на здравеопазването, защото след като г-жа Сербезова свърши толкова „хубави дела“ сега е на заслужена почивка, каза д-р Константинов и допълни – Вие ми кажете дали 1 млн. и 600 000 лв. са достатъчен аргумент да бъде махнат за назидание един директор“, каза Константинов в коментар по едно от обвиненията в сигнала.

 

СПОДЕЛИ