Шефът на Pfizer: Близо сме до значителен напредък в лечението на рака

Вече имаме достатъчно оръжия в арсенала си срещу COVID и ако те се използват правилно, хората не би трябвало да умират, заяви Алберт Бурла

173
Pfizer
Алберт Бурла

Президентът и главен изпълнителен директор на фармацевтичната компания Pfizer Алберт Бурла е убеден, че научната общност е много близо до значителен напредък в лечението на рака, съобщи БГНЕС. 

„Науката в областта на онкологията е достигнала зрялост и през следващите години ще видим значителни подобрения в съществуващите протоколи за лечение. Не съм толкова оптимистично настроен за други заболявания, но при лечението на рака сме близо до целта“, каза Бурла пред гръцката обществена телевизия ERT в Солун.

Говорейки за пандемията от коронавирус, той заяви, че не бива да има никакво отпускане, както и никаква паника. „Не бива да сме спокойни и самодоволни, но в момента това не ме притеснява, в момента имаме достатъчно оръжия в арсенала си срещу пандемията и нямам предвид само ваксината, но и методите за лечение. Ако те се използват правилно, хората не би трябвало да умират, можем да предотвратим всички смъртни случаи“, каза Бурла.

СПОДЕЛИ