Проф. Сербезова влезе в Националния съвет на ПП

Част от ръководството на новоучредената партия стана и председателят на парламентарната здравна комисия доц. Антон Тонев

233
Сербезова
Проф. Асена Сербезова, министър на здравеопазването

Здравният министър проф. Асена Сербезова стана част от ръководството на „Продължаваме промяната“. Припомняме, в петък вечер ПП проведе учредително събрание за политическа партия в Пловдив, на което бяха приети партиен устав и бяха утвърдени съставите на управителните органи на партията.

За съпредседатели очаквано и единодушно бяха избрани Кирил Петков и Асен Василев, а трите управителни органа на партията ще са Национален съвет, Изпълнителен съвет и Контролен съвет.

Проф. Сербезова влезе в Националния съвет, макар повечето министри на ПП и други знакови лица на ключови позици да бяха избрани в Изпълнителния съвет. Компания на здравния министър в НС ще прави председателят на ресорната парламентарна комисия доц. Антон Тонев. Досега именно той е по-активен по отношение на реформите, които от „Продължаваме промяната“ искат да направят в здравеопазването, като например премахването на личните лекари, докато проф. Сербезова сякаш беше по-видима преди да бъде назначена за министър, отколкото с действията си на поста. Предстоят обаче напрегнати дни в сектора, като до края на месеца трябва да стане ясно дали договореното увеличение на заплатите в КТД – с 800 лева за лекарите и 550 лева за сестрите, ще се случи на практика или синдикати и недоволни медици ще изпълнят заканите си и ще излязат на протести.

СПОДЕЛИ