Отстраняват зам.-здравния министър д-р Димитър Петров

Кой ще го смени на поста трябва да стане ясно най-късно до утре

Петров
Д-р Димитър Петров

Служебният зам.-здравен министър д-р Димитър Петров ще се раздели с поста си, научи Скенер.нюз. Официалното му отстраняване се очаква да стане факт още до края на деня, макар че решението за смяна в МЗ е взето в началото на мандата на второто правителство на президента Румен Радев. Запознати дори твърдят, че под прицел е още един зам.-министър – д-р Димитър Златанов.

Д-р Петров събра недоволството на гилдията с безпардонното си отношение към медиците и публични изказвания за кражби в болниците. Смята се, че той стои зад някои от уволненията в системата. Самият той не крие, че в „краткия му списък“ има още директори на болници за отстраняване, но нямало време те да се случат.

Кой ще седне в стола на д-р Петров трябва да стане ясно или днес до края на деня, или най-късно утре, но според източници на Скенер.нюз новият заместник на Стойчо Кацаров не е посочен от него, а ще му бъде „спуснат“.

Припомняме, д-р Петров е бил управител на НЗОК в периода 2003-2004 г. След това развива консултантска дейност в областта на здравното осигуряване, управлението на лечебни заведения, здравния мениджмънт, лекарствената политика и оценката на здравните технологии. Бил е съветник и главен експерт на Българския лекарски съюз по рамковото договаряне, подуправител на НЗОК, както и външен експерт-съветник по оценка на здравните технологии към касата. Участвал е в управлението и контрола на няколко лечебни заведения и на тъканната банка.

СПОДЕЛИ