Назначените от Кацаров директори колко болници са фалирали?

Новият борд на „Пирогов“ проведе ли първото си заседание в частна адвокатска кантора, свързана с Васил Божков, попита проф. Костадин Ангелов и чака отговор от здравния министър

235
Кацаров

Назначените от служебния здравен министър Стойчо Кацаров директори колко болници са фалирали преди това – това попита предшественикът му проф. Костадин Ангелов на пресконференция на ГЕРБ, на която присъства и бившият премиер Бойко Борисов. Ангелов зададе и няколко уточняващи въпроса на Кацаров:

  • За шеф на болницата в Ямбол назначен ли е пенсионер за директор, който преди това фалира болницата в Раднево, за която имаше протести? „Човекът е на 69 години, но получава директорски пост, а проф. Тодор Кантарджиев беше пенсиониран на 66 г.“, добави бившият премиер Бойко Борисов.
  • Назначеният за директор на УМБАЛ „Александровска“ какво постигна като директор в болницата в Шумен и Ловеч, като последната се дотира всеки месец от МЗ, за да не бъде закрита?
  • Новият директор на „Пирогов“ раздал ли си е за 2019 г. близо четвърт милион лева бонуси, определени лично от него?
  • Новоназначеният съвет на директорите на „Пирогов“ къде си е провел първото заседание – в МЗ или в частна адвокатска кантора и къде са подписани протоколите? Свързана ли е тази кантора с Васил Божков?
  • В „Св. Анна“ във Варна назначен ли е в съвета на директорите представител на „Демократична България“?

„Г-н Кацаров, вие се провалихте, защото не успяхте да накарате българите да се имунизират срещу COVID-19, въпреки че издействахме количества от всички видове“, заяви още проф. Ангелов.

Борисов пък призова президента и служебното му правителство: „Оставете ги докторите, те спасяват хора, извинете се на проф. Асен Балтов.“ Бившият премиер прогнозира и кои ще са следващите за изчегъртване, като намекна, че няма да се учуди сред тях да е и началникът на ВМА и НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски. „Аз мисля, че сега първо ще ударят и шефа на Спешна помощ – София“, добави Борисов. Той си спомни съвет, който преди много години му е дал проф. Милан Миланов: „Никога не скачайте срещу белите престилки, още по-малко срещу „Пирогов“!“ Експремиерът припомни и как „Кацаров и компания горяха маски пред МС, сега хвърлят ваксини“.

СПОДЕЛИ