Проф. Ангелов с неудобни въпроси към здравния министър

Може ли човек, източил съзнателно и за лично облагодетелстване НЗОК, да оглавява МЗ, попита бившият министър и президента Радев

628
Проф. Ангелов
Проф. Костадин Ангелов с остри думи към служебния здравен министър Стойчо Кацаров

С тъга наблюдавам поредната поляризация в обществото – този път по темата “Пирогов”. Така бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов коментира уволнението на проф. Асен Балтов, протестите на лекарите, преиначената истина, казана от министър Стойчо Кацаров, че той бил един от мнимите пациенти на спешния институт. Проф. Ангелов напомни фактите и зададе няколко неудобни въпроса на наследника си пред личния си профил във Фейсбук.

Важно е когато заемаме страна да имаме предвид и следните факти:

 1. През месец януари гражданинът Кацаров търси лекарска помощ заради оплаквания за последствия от постковидното му състояние.
 2. Като лекар, какъвто твърди, че е, гражданинът Кацаров още тогава знае, че го хоспитализират, за да не плаща изследванията си.
 3. Не е ясно дали той иска хоспитализация или му е предложена такава, за да не плаща изследванията.
 4. Хоспитализирането става с представяне на лична карта, сканира се, подписва се съгласие и т.н. Все неща, които говорят, че гражданинът Кацаров е наясно с целта на хоспитализацията му.
 5. Сега обаче гражданинът Кацаров, вече служебен министър на здравеопазването, играе ролята на учуден, изненадан, току-що откриващ, че е бил хоспитализиран. Твърди, че лекарите, които изнесоха на плещите си цялата КОВИД криза, са се облагодетелствали от неговата хоспитализация.
 6. ЕДИНСТВЕНИЯТ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАН Е ТОЙ!Съзнателно хоспитализиран на хартия, за да не плати скъпоструващи изследвания и лечение.

Не е странно защо сега служебният здравен министър Кацаров си „припомни“ за тази хоспитализация. Дали не е подвел лекуващите си лекари, за да бъде хоспитализиран (с цел безплатни изследвания) и дали днес не използва това си укоримо действие, за да обясни поведението си спрямо ръководството на “Пирогов” в медийна сензация, която да прикрие вендета срещу ключови за борбата с CVOID лечебни заведения?

Щом говори свободно за фалшивата си хоспитализация, нека служебният министър отговори и на други въпроси:

 1. Бил ли е януари на преглед в “Пирогов”?
 2. Какви изследвания са му направени?
 3. Колко струват?
 4. Платил ли ги е?
 5. Подписал ли се е на всички документи за приема му, за изследванията, направени му в лечебното заведение?
 6. Подписал ли се е някъде, че не желае да лежи в болницата, въпреки че е хоспитализиран?
 7. Ако твърди, че хоспитализация не е била нужна, то каква е щетата за НЗОК, която е нанесъл с незаплащането на извършените му изследвания и манипулации?

И, ако позволите, един въпрос към президента Радев: „Може ли човек, източил съзнателно и за лично облагодетелстване НЗОК, да оглавява сега министерството на здравеопазването?, завършва поста си проф. Костадин Ангелов.

СПОДЕЛИ