За уикенда отварят ваксинационни пунктове на открито в 8 града

В София отварят и четвърти център - в Северния парк, миналата събота и неделя над 1000 столичани избраха да си сложат инжекция докато се разхождат

174
пунктове

Пунктове за ваксинация на открито ще работят през почивните дни в София, Плевен, Стара Загора, Варна, Бургас, Велико Търново, Пазарджик и Велинград, съобщиха от здравното ведомство. В Габрово пък мобилни екипи ще поставят ваксини в отдалечените села на областта през цялата следващата седмица.

На 5 и 6 юни регионалните здравни инспекции организират работата на изнесените в паркове кабинети, където всеки ще може да се имунизира срещу  COVID-19, като избере вида ваксина, която да му бъде приложена. На място ще се издават и ваксинационни сертификати на хората, при които поставената доза е завършваща ваксинационния курс.

График за работата на центровете на открито:

София:

На 5 и 6 юни ще работят вече 4 пункта от 9.00 до 16.00 часа. Новото място е Северният парк откъм ул. „Бели Дунав“ в жк. „Надежда“ 4. Останалите три пункта ще са на познатите от миналия уикенд места – в Южния парк при входа откъм бул. „Гоце Делчев“, Борисовата градина до езерото „Ариана“ и кв. „Красна поляна“ паркинга на Т-Маркет на бул. „Възкресение“. Миналият уикенд ваксина в парка получиха над 1000 столичани.

Плевен:

На 05.06.2021г. (събота) и 06.06.2021г. (неделя) в Плевен на пл. Възраждане, пред Мавзолея, ще бъде изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу COVID-19. Кабинетът ще работи от 10,00 ч. до 16,00 ч. с всички разрешени за употреба в страната ваксини срещу COVID-19.

Стара Загора:

На 06.06.2021г. (неделя) в гр. Стара Загора на входа на парк „Артилерийски“ ще работи изнесен мобилен кабинет за имунизация срещу COVID-19. Работното време на изнесения пункт ще бъде от 9 до 14 часа .

Варна:

През почивните дни във Варна ще бъде открит изнесен ваксинационен пункт на входа на Морската градина. Работно време от 11 ч. до 18 ч. През седмицата ваксинационни пунктове ще работят в двата МОЛ-а в града.

Бургас:

Изнесени ваксинационни пунктове ще бъдат открити на трите входа на Морската градина и при замъка в село Равадиново.

Пазарджик:

През почивните дни от 10 до 15 часа желаещите да се ваксинират ще могат да го направят пред сградите на община Пазарджик и община Велинград.

Велико Търново:

На 5 юни (събота) във Велико Търново ще работят „зелени коридори“ за ваксинация: здравен кабинет в СУ „Емилиян Станев“ и в клуба на пенсионера и инвалида в СУ „Вела Благоева“, с работно време от 10,00 до 14,00 ч.

СПОДЕЛИ