МУ-Плевен с нов ректор

Проф. Добромир Димитров ще ръководи висшето училище до 2025 г.

203
ректор
Проф. Добромир Димитров

Медицинският университет в Плевен е с нов ректор. Общото събрание избра проф. Добромир Димитров да ръководи висшето училище за следващия мандат до 2025 година. Досега начело на университета беше проф. Славчо Томов, който занапред ще бъде председател на Общото събрание.

Проф. д-р Добромир Димитров е възпитаник на Медицинския университет в Плевен, а до момента беше заместник-декан на Медицинския факултет. Той е един от инциаторите за създаването на международните студентски конференции в Плевен, с над 17-годишна история. През 2003 година получава отличието „Млад учен на ВМИ-Плевен“.

Проф. Димитров е част от екипа, който въвежда последните постижения с високи технологии в онкохирургията. Сертифициран специалист за работа с иновативната хайфу система. Има множество награди за научни постижения сред които националния приз „Млад медик 2015“. От 2016 г. е избран за зам.-декан на факултет „Медицина“ към МУ-Плевен. Ръководител на студентски кръжок по Онкологична хирургия. Инициатор за организирането на единственото в страната „Училище по лапароскопска и роботизирана хирургия за студенти“.

 

СПОДЕЛИ