Здравният министър: Махаме маските при 65 % имунизирани

Как ще разнасяме машините по адресите на карантинираните и по болниците, попита проф. Ангелов по повод на новия Изборен кодекс и предупреди, че Мая Манолова поставила началото на края на здравеопазването

217
маските
Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов не спести похвали към премиера в оставка Бойко Борисов за справянето на страната ни с пандемията

Ще махнем маските, когато достигнем 65 % имунизирани българи. Тогава ще се прегръщаме, ще си ходим на гости и ще живеем нормално. Това заяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов, който отиде в Пловдив, за да провери организацията на зелените коридори там. По думите му към момента ваксинираните са около 815 000, а поставената цел е за 3 млн. ваксинирани. „Смятам, че до август ще се справим, посочи той и обеща съвсем скоро да отпадне ограничението за броя на гостите на сватбите. „Единственото изискване, което ще остане, е броят на посетителите в ресторантите да не надвишава 50% от капацитета им“, уточни проф. Ангелов. Той не спести похвали към премиера в оставка Бойко Борисов за справянето на страната ни с пандемията.

Здравният министър коментира и промените в Изборния кодекс, макар Борисов изрично да му забрани политически изказвания. „Имаме един Изборен кодекс, който е заченат в грях. Като приключи всичко, имахме повече въпроси, отколкото отговори. На мен не ми става ясно защо нямаме мажоритарен вот, имаме отменен настоящия вот, задължение да се гласува само с машини. Имам много неща, които да кажа на президента в здравната част, защото ние проведохме и организирахме едни избори, които всички казват, че са проведени честно“, подчерта проф. Ангелов и попита: „Как ще разнасяме машините по адресите с мобилните секции, по болниците, в COVID секциите и как ще гласуват инвалидите. В колко демократични системи се гласува само машинно и има ли риск за такова гласуване?“. Според него целта е да се касират изборите.

„А Мая Манолова внесе един законопроект, с който постави началото на края на здравеопазването – първата стъпка за ликвидация на болниците като търговските дружества с див популизъм и без никакви резултати за здравеопазването. Второто нещо, което приеха в здравната комисия, беше за руската ваксина. Това е предизборен популизъм. Приеха едно незаконно решение, което нарушава българския закон, европейски регламент и каквото и решение да вземат, ваксината не може да влезе в страната. Ваксината ще стои на митницата и не може да бъде освободена, докато не променят закона. Дори да променят закона, не могат да променят европейския регламент“, коментира още министърът в оставка.

СПОДЕЛИ