Борисов забрани на проф. Ангелов политически изказвания

Ти трябва да останеш като професора с най-добрите резултати в битката с пандемията, заръча премиерът в оставка на здравния министър в оставка и обеща допълнителни 83 млн. лева за първа линия

211
Борисов

Забранявам ти политически изказвания. Ти трябва да останеш с името на човека, на професора, справил се с пандемията най-добре в Европа и осигурил огромното количество ваксини, които са ни необходими в следващия месец. Така премиерът в оставка Бойко Борисов се обърна към здравния си министър в оставка проф. Костадин Ангелов по време на поредната „домашна“ среща в Банкя на кабинета в оставка. Припомняме, преди два дни Ангелов, който бе избран и за депутат от ГЕРБ в 45-ото НС, коментира пред бтв действията на Слави Трифонов и неговата партия „Има такъв народ“.

„Още днес ще осигурим всички средства за заплащане на медиците на първа линия“, подчерта Борисов. А финансовият министър Кирил Ананиев уточни, че става дума за 83 млн. лева допълнителни средства, 23 млн. лева от които за структурите на МЗ на първа линия, а останалите 60 милиона лева за всички медици, които работят с пациенти с COVID-19. „Всички разходи за тази година са осигурени. Всички средства за бизнеса и хората за май и юни са осигурени. Следващата седмица за още 240 млн. лева със социалния министър Деница Сачева ще пуснем постановление, за да са осигурени помощите за семействата“, добави Ананиев.

„Абе, ние няма ли да си ходиме, цяло лято викаха… Те трябваше вече да са съставили правителство“, прекъсна го Борисов. След което кабинетът гласува епидемичната обстановка да бъде удължена до 31 май. Премиерът не пропусна да отговори на изказването на новия председател на парламентарна комисия д-р Александър Симидчиев, че НОЩ е взимал решения, които не винаги са били продиктувани само от медицинската логика: „Той д-р Симидчиев говори и нищо не казва, отказа и да посочи нови членове на щаба, макар че в него са най-големите имена, директорите на най-добрите болници“, заяви Борисов.

Проф. Ангелов отчете траен спад на заболяемостта и смъртността в България, добри темпове на ваксинационния процес и пълното осигуряване на болниците с лекарства и защитни средства.Благодарение на всички мерки, които взехме, се вижда, че България излиза успешно и от третата COVID-вълна, за разлика от много други европейски страни, които не успяват да постигнат нашия резултат въпреки по-строгите мерки и дори забраната за излизане на хората от вкъщи. Това е огромен успех за нашата държава“, подчерта здравният министър.

СПОДЕЛИ