Ето къде и кога може да се ваксинирате на зелен коридор в София

„Александровска“, ВМА, „Пирогов“ и „Св. Анна“ обявиха графиците си, заредени са с количества от всички препарати

254
зелени коридори

Четирите най-големи държавни болници в София, които и досега поемат основната тежест на пандемията, ще ваксинират ударно по празниците на обявените от здравните власти зелени коридори.

В УМБАЛ „Александровска“ всеки ще може да си избира ваксина, независимо в коя фаза на имунизационния календар попада. Лечебното заведение разполага с достатъчно количества от AstraZeneсa, Pfizer и Moderna, като предварително записване не е необходимо. Ваксинационните кабинети на болницата ще работят от 30 април до 2 май и от 4 до 9 май (включително), от 09:00 до 17:00 часа. Освен първа доза за желаещите, ще се извършва и реимунизация на вече получилите първа игла в болницата.

Зеленият коридор във ВМА ще е отворен най-дълго – от 30 април до 10 май, като в работните дни ще се поставят инжекции от 8.00 до 16.00 часа, а в празнични дни (Великден и Гергьовден) – от 9.00 до 13.00 часа. Имунизациите ще се извършват с препаратите на Oxford/AstraZeneca и на Pfizer/BioNTech, като и тук няма нужда от предварително записване.

„Пирогов“ пък ще отвори цели 5 пункта, които ще работят от 30 април до 9 май (включително) и които ще приемат всеки, който желае защита срещу COVID-19. В 5-те зони ще се извършват и реимунизации с АstraZeneca, Moderna и Pfizer. Записване на часове не се изисква, а желаещите ще се приемат за инжекция от 08:30 до 17:30 часа.

Ваксинационните екипи на УМБАЛ „Св. Анна“ ще работят на 30 април и от 2 до 9 май (включително), с работно време от 08,00 до 19,00 часа, като единствения почивен ден ще е 1 май. От болницата посочиха, че има осигурени ваксини на AstraZeneca за всички желаещи да се ваксинират, а количества от Pfizer има само за хората над 65-годишна възраст.

Очаква се още лечебни заведения в столицата да обявят графиците си за зелените коридори, същото трябва да направят до дни и ваксинационните пунктове в страната.

СПОДЕЛИ