Призив: В 21.00 ч. тази вечер ръкопляскаме на медиците от балконите

8 нови случая на заразени с коронавирус у нас, доказаните случаи вече са 51

876
медиците

По примера на Италия и Испания и у нас хората се организираха във Фейсбук и призоваха тази вечер точно в 21.00 часа да излезем на балкони и прозорци и да ръкопляскаме на медиците, които вече са на първата фронтова линия в битката с КОВИД-19. Разбира се, отдаването на почит и уважение, не отменя стоенето по домовете, което категорично ще им е от по-голяма полза, както и на нас самите.

А от сутринта до 17.00 часа броят на новите случаи на заразените с коронавирус у нас се увеличи от два на 10 и така общият брой на доказаните болни е 51, като има и две жертви.

“Варненският пациент бе потвърден. Той хваща самолет от Варна за Бергамо в разгара на епидемията. От там отива в Барселона и след това се връща в София, за да се прибере по сухопътен път към Варна. Слава Богу, след като се е прибрал веднага е отишъл в болница“, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА и Оперативния щаб за борба с коронавируса.

По думите му към момента от 51 доказани пациенти с КОВИД-19 24-ма са в болница – 10 във ВМА, 5 в Белодробната болница, по един в „Пирогов“ и УМБАЛ „Александровска“, четирима са вече в Плевен, двама в Габрово и един в „Св. Марина“ във Варна.

СПОДЕЛИ