МВР пак влиза в болниците

Една от линиите, по които усилено работим, е качеството на здравеопазването и цената му, заяви вътрешният министър Младен Маринов

377
болниците

МВР, антимафиоти и прокуратурата пак се захващат с болниците. „Проверки за нарушенията в лечебните заведения вървят повече от година, ще бъдат добавени и още в списъка“, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов, след като вчера протестиращите сестри се срещнаха с премиера Борисов и си признаха, че крадат, пишат фалшиви пътеки и болнични, но не искат повече да го правят.

По думите на силовия министър вече има и реализирани операции. „Като политика на министерството, това е една от линиите, по които усилено работим, тъй като това е основен проблем  – качеството на здравеопазването и цената му“, уточни Маринов. Интересно каква ли работят в здравното ведомство, но да припомним, че то е било част от МВР в средата на миналия век.

„И сега се разследват престъпления и установяват нарушения. Като в проверките влизат и тези, свързани с фалшивите ТЕЛК решения. В МВР постъпват много сигнали, по които работят Главна дирекция „Национална полиция“ и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, посочи Маринов“, добави вътрешният министър. Той обаче отбеляза, че не може да се говори за пробойни в цялата система, защото всеки престъпен акт е дело на конкретно лице. „Законодателите трябва да направят така системата, че да изключат възможности за злоупотреби в нея. Да не слагаме петно върху всички, затова ние ще се заемем с тези, които злоупотребяват“, посочи Маринов.

Директорът на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски припомни, че миналата година в области като Бургас и Благоевград хората с телкове са близо 10 на сто от населението на тези градове. А в област Силистра, освидетелстваните за нетрудоспособни са близо 20 на сто. Терзийски обяви, че към настоящия момент са образувани повече от 50 досъдебни производства в цялата страна.

СПОДЕЛИ