Лекари от „Александровска“ преглеждат и оперират безплатно възрастни хора

Кампанията на офталмолозите е насочена към настанените в старчески и социални домове

612
Доц. Александър Оскар

Благородна инициатива в помощ на възрастните хора в домове организираха очните лекари от УМБАЛ „Aлександровска“. Те ходят от дом на дом, за да преглеждат хора от третата възраст абсолютно безплатно. Ако някой има нужда от операция или лечение – те се заемат отново изцяло безвъзмездно. А до този момент са прегледали около 460 души, съобщи Нова телевизия.

„Инициативата се роди преди няколко месеца – в хода на наша друга такава кампания, която беше в помощ на децата в София. Ние години наред преглеждаме възпитаници на детските градини и след разговори с кмета Йорданка Фандъкова решихме, че имаме възможност да подпомогнем и възрастните хора в София”, разказа доц. Александър Оскар, началник на Клиниката по очни болести в лечебното заведение.

Той допълни, че инициативата е насочена към всички пенсионери, които са лишени от грижи. Медиците обещават дори операциите, за които се изискват консумативи или лещи, които не се покриват от здравната каса, да са абсолютно безплатни за възрастните хора в нужда.

Днес в очната клиника на „Александровска“ ще бъде направена операция на 72-годишна жена, която е загубила зрението си в резултат  на влошаване на психичното й здраве.

Припомняме, медици от болницата от различни клиники обикалят цялата страна и също преглеждат и лекуват безплатно възрастни хора.

СПОДЕЛИ