Борисов посрещна шефа на лекарите по света

Българското правителство подкрепя необходимостта от реформиране и оптимизиране на здравеопазването у нас, подчерта премиерът

406
Борисов

Българското правителство подкрепя необходимостта от реформиране и оптимизиране на здравеопазването у нас с цел осигуряване на лечение на високо европейско ниво. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с президента на Световната медицинска организация проф. Леонид Айделман, който е на посещение у нас.

Проф. Леонид Айделман е на посещение в София, за да участва в Десетия международен медицински конгрес, организиран от Югоизточноевропейския медицински форум. На срещата в МС министърът на здравеопазването Кирил Ананиев изтъкна, че основните приоритети в политиката на МЗ в значителна степен съвпадат с вижданията на Световната медицинска организация за налагащите се промени в здравните системи в световен мащаб.

По време на срещата е обсъдена възможността за по-тясно сътрудничество със Световната медицинска асоциация и Югоизточноевропейския медицински форум с цел намирането на по-ефективни решения на здравеопазването през XXI век. Председателят на Югоизточноевропейския медицински форум доц. Андрей Кехайов отбеляза, че в рамките на медицинския конгрес у нас ще бъде приета Резолюция от София, която да очертае и да даде насоки за новите тенденции в сектора. А с присъствието си проф. Айделман, който е президент и на Израелската медицинска асоциация, заяви подкрепата си за всички лекари и медицински специалисти в тази част на Европа.

Световната медицинска организация представлява близо 9 милиона лекари по света в повече от 100 държави. Нейната мисия е да служи на човечеството като се стреми да постигне най-високите международни стандарти в медицинското образование, наука и етика, както и да спомага за адекватно здравеопазването за всички хора по света.

СПОДЕЛИ