В „Александровска“ показват как изкуствен интелект „лови“ сърдечни и мозъчни заболявания

Международният научен форум, посветен на ЯМР-диагностиката, ще се проведе от 12 до 14 септември

835
акне

Научна конференция МР Балкан „Компютърно-базирана ядрено-магнитна резонансна образна диагностика на сърдечно-съдови и мозъчни заболявания“, ще се проведе от 12 до 14 септември 2019 г. в столичната УМБАЛ „Александровска“.

Събитието се организира от “Магнитен резонанс (МР) Балкан” – инициатива на група учени, утвърдили се в Европа и Америка в областта на ядрено-магнитната резонансна (ЯМР) образна диагностика, които вече десета година популяризират най-новото в областта в различни столици на Балканите. Конференцията се провежда под патронажа на УМБАЛ “Александровска” ЕАД.

Идеята на инициативната група е да се организират серия от научни конференции, фокусирани върху използването на ЯМР-техниката за научни изследвания. Тези научни форуми имат за цел представяне на методи за превенция и пред-клинична диагноза на заболявания на сърцето и мозъка.

След успешни конференции в Скопие, Анкара и Любляна, София е домакин на настоящото издание на МР Балкан. Конференцията ще се проведе в Клиниката по нервни болести на Александровска болница – София, от 12 до 14 септември 2019 г.

В рамките на два дни именити учени от Австрия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Канада, Колумбия, Швейцария и САЩ ще представят последните тенденции в методологията – от ЯМР физика, през софтуерни решения за автоматична обработка на ЯМР данни до алгоритми на изкуствен интелект, които помагат във вземането на диагностични и терапевтични решения.

Организатори на форума са проф. Богдан Драгански от Университета Лозана, Швейцария; aкад. Лъчезар Трайков – УМБАЛ „Александровска“, София; проф. Никола Стиков – Университет Монреал, Канада и проф. Ядранка Стояновска – Университет Мичиган, САЩ.

СПОДЕЛИ