Всяка професия в медицината със съсловна организация

Омбудсманът Мая Манолова и сестри внесоха в НС законопроекта си

1308
Манолова
Мая Манолова и Мая Илиева

Мая Манолова и представители на съсловните организации на медицинските специалисти внесоха днес проект на Закон за съсловните организации в деловодството на Народното събрание. За създаването на такъв закон медицинските специалисти настояват от първия ден на своите протести, заедно с исканията им за достойни условия на труд и адекватно заплащане.

Заедно с Манолова в НС влезе и лидерката на протестите Мая Илиева. Проектът предлага възможност за създаване на съсловни организации на регулираните медицински професии в здравеопазването, които в максимална степен да защитават правата и интересите на своите членове, обясни омбудсманът.  Според медицинските специалисти така ще се внесе ред при упражняването на техните професии.

Преди да стигне до парламента Мая Манолова е претърпяла лека катастрофа, съобщи самата тя пред журналисти. Колежката й, с която е пътувала, е в „Пирогов“ и ще остане в болницата за наблюдение поне ден-два. „Не шофирах аз, затова не мога да коментирам причините за инцидента, но се надявам катастрофата да е случайна“, обясни Манолова.

До часове тя ще обяви официално дали ще влезе в кметската битка за София. „Няма да кажа днес, защото имам още работа, която трябва да свърша като омбудсман. Но ако реша да се кандидатирам за кмет ще напусна поста си, макар законът да не ме задължава, мога да взема и неплатен отпуск. Но мисля, че честното, почтено и достойно поведение е да подам оставка и да вляза в това състезание“, заяви Мая Манолова.

СПОДЕЛИ