Лекари от „Александровска“ преглеждат безплатно в цялата страна

С мобилна апаратура медиците ще обиколят 25 малки градове и села, вече са помогнали на над 5000 възрастни хора

1387
акне

Лекари от УМБАЛ „Александровска“ ще прегледат над 2000 пациенти с мобилна апаратура, която ще обиколи 12 общини в страната, съобщава БНР. Прегледите са напълно безплатни, а инициативата се провежда за пета поредна година.

Медиците ще посетят 25 градове и села в тютюнопроизводителните региони. Тази година те ще преглеждат в общините Сатовча, Хаджидимово, Крумовград, Кирково, Тутракан, Ситово, Дулово, Стамболово, Харманли и Минерални бани, Венец и Каолиново.

Програмата за социална отговорност „Забавно лято, грижовна есен“ се реализира в три части: безплатна лятна образователно-приключенска академия за деца, безплатни специализирани медицински прегледи за възрастни хора и „Академия местни предприемачи“, която включва обучения по предприемачество и финансова подкрепа за хора с бизнес идеи от тези райони.

В партньорство с фондация „Направи добро – Александровска“ тази година се включват повече специалисти, а общо досега са били прегледани над 5000 възрастни хора, които нямат достъп до качествена медицинска помощ заради регионите, в които живеят. В другите две инициативи от програмата пък са се включили близо 2000 деца и над 200 местни предприемачи.

Инициативата, която се подкрепя финансово от Филип Морис, получи десетки отличия за социална отговорност, като спечели и награда от Президентството. По-важното обаче е, че реално помага на хора в нужда, а интересът особено към безплатните прегледи е огромен.

СПОДЕЛИ