150 000 българи преминали на IQOS

Освен намален риск за здравето на активните пушачи, бездимните цигари не вредят и на околните - в телата на пасивните пушачи не са открити следи от никотин и нитрозамин

бездимните алтернативи

Около 150 000 българи вече пушат IQOS, като повечето от тях са преминали изцяло на по-безвредната алтернатива на цигарите. Това съобщи Джордж Маргонис, управител на Филип Морис България. Той даде старт на националната инициатива на компанията „IQOS отворени врати“. „Всички ние във Филип Морис България, заедно с нашите партньори, сме посветени на това да помогнем на пълнолетните пушачи да преминат на по-добрата алтернатива на цигарите“, заяви Маргонис.

Инициативата ще продължи до 30 юни в 24 специализирани търговски обекта, 69 партньорски обекта и ще включва 43 събития в 41 града. През това време потребителите ще имат възможност да зададат всичките въпроси, да си направят тест, който нагледно показва разликата между дима от цигара и парата, която се отделя при използване на IQOS, да получат талони за отстъпка за закупуване на устройството. От опита досега се оказва, че хората най-често питат какво точно представлява устройството и как се поддържа, дали ще има нови вкусове, както и какви са рисковете за здравето.

Това, което прави IQOS продукт с намален риск за здравето, е системата за нагряване на тютюна, която не го гори и съответно няма отделяне на катрани. Освен това ациталдехидът и никотинът в издишания въздух са съответно 230 и 56 пъти под безопасната норма, а последните проучвания не откриват никотин и нитрозамин в телата на пасивните пушачи.

Освен да са близо до пълнолетните пушачи, от Филип Морис България обещават да продължат да подкрепят и хората от тютюнопроизводителните региони на страната. „Програмата забавно лято, грижовна есен“, с която се гордеем, и тази година ще позволи на стотици деца да отидат на лятна академия, на хиляди възрастни хора да получат качествена медицинска помощ от най-добрите лекари на Александровска болница, а най-инициативните предприемачи ще получат финансова подкрепа от нас“, подчерта Джордж Маргонис.

IQOS в момента се предлага на 47 пазара, като над 7,3 милиона пълнолетни пушачи са отказали напълно цигарите и са преминали изцяло на системата за нагряване на тютюн.

СПОДЕЛИ