Супер модерни операционни правят във ВМА

Със собствени средства болницата обнови Клиниката си по неврология, текат ремонти на спешното и още 5 отделения

1092
трансплантация
Проф. Никола Владов по време на присаждане на черен дроб

В супер модерни операционни скоро ще влязат проф. д-р Никола Владов и екипът му от Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия, съобщиха от ВМА. Хирурзите, които имат зад гърба си 70 трансплантации на черен дроб и хиляди спасени пациенти с тежки патологии, след ремонта на залите ще работят в условия, които не отстъпват на професионализма и таланта им.

Паралелно с реновирането на операционния блок във ВМА, напредва и обновлението на Мултипрофилното спешно отделение, похвалиха се от лечебното заведение. Ремонтират се още лабораториите на „Клиниката по обща и клинична патология“, както и Клиниките по „Обща и онкологична гинекология”, „Спешна токсикология”, „Коремна хирургия” и „Ортопедия и травматология”.

Пълната промяна пък вече е факт за „Клиника по нервни болести“ на Военномедицинска академия. След продължилия около 3 месеца ремонт невролозите вече могат да лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка.

Поетапното обновление на клиниките във ВМА започна още през 2018 г., като в него са вложени изцяло собствени средства. „ВМА е водеща болница, разполага със специалисти на световно ниво, а пациентите й заслужават първокласна грижа – затова и инвестициите в осъвременяването на базата ще продължат”, е философията на началника на Академията проф. Венцислав Мутафчийски. Главният лекар на въоражените сили на страната ни стане генерал-майор на 6 май.

СПОДЕЛИ