По 100 лева на месец от БЛС за 45 бъдещи лекари

Българското здравеопазване има нужда от вас, заяви д-р Иван Маджаров

405
бъдещи лекари

Бъдещи лекари от цялата страна влязоха в надпреварата за финансово подпомагане, а отличените със стипендии 45 души получиха сертификатите си на официална церемония в УМБАЛ „Александровска“. Те ще получават по 100 лв. месечно в рамките на една учебна година.

„За седма поредна година Българският лекарски съюз подпомага развитието на млади лекари. В годините, като приоритетна цел на БЛС се оформи задържането на младите специалисти в България, предлагайки им стимули и възможности за адекватно кариерно и академично развитие“, заяви председателят на съюза д-р Иван Маджаров. Той подчерта пред бъдещите си колеги, че българското здравеопазване има нужда от тях.  „Да си лекар в България не е лесно, но е престижно“, добави той.

“Приемете с чисто сърце нашата помощ, която е протегната ръка към вас в опит да покажем солидарността на нашето съсловие“, заяви и проф. Борислав Китов, председател на Акредитационния съвет на БЛС.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков с усмивка коментира, че виждайки толкова много млади и интелигентни хора, които ще лекуват, се чувства спокоен. Той поздрави БЛС за програмата за финансово подпомагане и допълни, че Министерството на здравеопазването също се опитва  да подобри условията за специализация, последващо кариерно развитие и по-добри условия за работа на лекарите.

Програмата за финансово подпомагане продължава. През цялата година се приемат документи за финансиране на участия в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.

 

СПОДЕЛИ