Безплатни прегледи за имунен дефицит в „Александровска“

Чести отити, синуити или пневмонии, кожни абцеси и приложение на антибиотици за повече от два месеца годишно са издайническите симптоми, обясняват лекарите

803
глаукома

Безплатни прегледи за първичен имунен дефицит организира УМБАЛ „Александровска“. Те ще се проведат от 22 до 25 април, съобщиха от лечебното заведение. За деца консултации ще се провеждат в Клиника по педиатрия на Александровска болница, от 10.00 до 12.00 часа, като не е нужно направление от личния лекар, но трябва предварително да бъде записан час на телефон: 0877570386. Прегледите на хора над 18 години ще се провеждат в Клиниката по клинична имунология, от 11.00 до 15.00 часа, отново  след предварително записан час на телефон: 0877 570898.

Ако имате някои от следните симптоми задължително трябва да се прегледате:

– Четири или повече отита в рамките на 1 година

– Две или повече сериозни инфекции на синусите в рамките на 1 година

– Приложение на антибиотици за два или повече месеца с незадоволителен ефект

– Две или повече пневмонии в рамките на 1 година

– Забавено физическо развитие при новородени и малки деца

– Рецидивиращи дълбоки кожни абсцеси или абсцеси на вътрешни органи

– Персистираща млечница/кандидоза на устната кухина или кожна гъбична инфекция

– Необходимост от прилагане на интравенозни антибиотици за саниране на инфекцията

– Две или повече инфекции на вътрешни органи, включително септицемия (сепсис, отравяне на кръвта)

– Анамнеза за наличие на първичен имунен дефицит в семейството

Чрез организиране на различни инициативи, Експертният център по редки болести – първични имунни дефицити към УМБАЛ „Александровска” в сътрудничество с Международната фондация „Джефри Модел”, Българската асоциация на хора с ПИД и Националният алианс на хората с редки болести, се присъединява към усилията на организациите от цял свят за популяризиране на първичните имунодефицитни заболявания и призовава пациентите, членовете на техните семейства и приятели също да партнират в тях. Световната седмица на първичните имунни дефицити е глобална инициатива под надслов „Тествай. Диагностицирай. Лекувай“ и се провежда всяка година от 22-и до 29-и април. Мотото тази година е „Заедно правим промяната за пациентите с първичен имунен дефицит“.

СПОДЕЛИ