Стягате куфарите за морето? Не забравяйте домашната аптечка!

Задължително вземете със себе си лекарства против стомашно неразположение, главоболие, изгаряне, както и слънцезащитен крем и репеленти

1311
аптечка

Сезонът на летните отпуски започна и повечето хора тръгват на път. Независимо дали стягате куфарите за почивка на море или планина, не забравяйте да вземете и домашната аптечка.

Лекарствата в куфара са задължителни за хората, които имат хронични заболявания. Добре е да сте подготвени и ако имате малки деца. Във всеки случай хапчетата няма да ви натежат, саво ще ви направят по-спокойни по време на почивката. Имайте предвид, че в курортите в страната и най-вече в чужбина, лекарствата са значително по-скъпи.

Няколко продукта почти неизбежно ще ви се наложи да използвате, така че по-добре да са ви под ръка. Това са медикаментите за стомашно неразположение, против главоболие, препарати за сваляне на температура, както и против изгаряне. Дори и да не страдате от алергии, ако имате възможност носете и лекарство от групата на антихистамините. Не забравяйте репелните – продукти, които предпазват от ухапвания и намаляват сърбежите върху вече засегнатите места. Слънцезащитният крем също е задължителен. Добре е в аптечката да има и риванол и стерилни марли, ако някое от децата се нарани.

Ако решите, че родното Черноморие не е по вашия изтънчен вкус и се отравите на екзотична екскурзия, имайте предвид, че според избраната дестинация може да ви се наложи да си поставите някои ваксини, преди пътуването. Те ще ви предпазят от заразни заболявания, които се разпространяват извън Европа.

СПОДЕЛИ