Сексът ни прави слаби, умни и здрави

Премахва болката, холестерола, инфекциите и бори дори рака

1236
секс

Всеки е чувал, че сексът се отразява много добре на организма. Но колко дълго трябва да продължи, за да се превърне в лечебен? На този въпрос са отговорили група британски биохимици. Те са изчислили точната продължителност на терапевтичния полов акт и тя е 31 минути! По-рано от това явно само се забавлявате, а после започвате и да се лекувате.

Упражненията под завивките са един от най-ефикасните начини за борба с т.нар. свободните радикали. Тези частици се синтезират във всички тъкани на организма и в неблагоприятен момент предизвикват всевъзможни болести. Те може да бъдат неутрализирани от хормоните, които се отделят по време на полов акт.

Групата британски биохимици обаче настояват, че „критичната маса“, която може да нанесе удар по свободните радикали, се образува едва след 30-ата минута. Ако нямате сили обаче, учените ви дават вариант – правите по-рядко, но за сметка на това по-дълго секс.

За диабетиците е полезно да удължат любовната игра до страхотните 45 минути. През това време в кръвта се изработва фермент, близък по своето действие до инсулина, който неутрализира излишната захар. Страдащите от ставни заболявания са в най-неудобно положение – те ще почувстват чудодейните лечебни свойства на секса едва след час и половина, ако изобщо са издържали дотогава…

Лекарите дават друга рецепта – правете секс сутрин. Според тях сутрешният полов акт стимулира всички мускулни групи и ползата от него за сърцето и белите дробове е като от интензивна тренировка в гимнастическия салон. Получаването на оргазъм три или повече пъти седмично удължава живота средно с 4 години и ни прави да изглеждаме по-млади поне с 5 години.

Лекарите дават друга рецепта – правете секс сутрин. Според тях сутрешният полов акт стимулира всички мускулни групи и ползата от него за сърцето и белите дробове е като от интензивна тренировка в гимнастическия салон. Получаването на оргазъм три или повече пъти седмично удължава живота средно с 4 години и ни прави да изглеждаме по-млади поне с 5 години. Освен това оргазмът при мъжете намаля риска от рак простатата, а при жените – от рак на гърдата. По врене на върховното удоволствие се увеличава притокът на кислород към мозъка, което означава, че в всеки оргазъм се увеличава нивото на интелигентност.

Сексолозите са убедени, че определен брой сексуални контакти седмично могат да въздействат върху различни физиологични процеси в организма. Правенето на любов веднъж седмично например отключва процеса на физическата загуба на тегло. Една сесия може да изгори 200 калории, което се разнява на 15 минути тичане на пътеката. А пресметнето за една година – оцначава 7500 калории по-малко, което се развява на 100 километра джогинг. Вие сами ще прецените кое е по-приятното занимание.

Сексът, практикуван два пъти седмично, има лечебен ефект върху имунната система и помага на тялото да се бори с грип и настинки. Физическата интимност три пъти седмично намалява риска от инсулт и инфаркт, защото се подобрява състоянието на сърцето и циркулацията на кръвта в мозъка. По време на секс сърдечният ритъм се покачва от 70 удара в минута на 150, което се оказва една добра тренировка. И въпреки че доста често сексът се свързва с получаването на сърдечен или мозъчен удар, всъщност практикуването му 3 пъти седмично намалява риска от внезапна смърт наполовина. Доказано е също, че сексът намалява диастоличното кръвно налягане, тоест долната граница, която отговаря за работата на сърцето, а и нормализира нивата на холестерола.

Сексуалните упражнения четири пъти седмично правят кожата особено гладка и красива благодарение на повишено отделяне на хормон на растежа и неговата възстановителна функция. Освен това той намалява и количеството на „излишни“ подкожни мазнини.

Секс от 5 до 7 пъти в седмицата засилва притока на кръв в мозъка, което допринася за по-бърза мисъл, стимулира креативността, повишава жизнения тонус и намалява нивото на стреса благодарение на постоянното „презареждане“ с ендорфини. А така ще пазите стреса и депресията далеч от дома си. Освен това сексът облекчава болката, като се оказва десет пъти по-ефикасно средство от валиума. Преди оргазъм се увеличава нивото на хормона окситоцин осем пъти, което води до освобождаване на ендорфини. Той облекчава главоболието и артритните болки. Главоболието изчезва, защото тогава спада налягането при кръвоносните съдове в мозъка. И така то се превръща в причина да правите секс, а не в оправдание, за да не правите. Освен това хормонът окситоцин се нарича хормонът на любовта и благодарение на него се засилват връзката, доверието и любовта между двамата участници в сексуалния акт. Високото ниво на този хормон се свързва и с чувството на щедрост, великодушие и благородство.

СПОДЕЛИ