Най-модерната болница в България отвори врати в Панагюрище

В „Уни Хоспитал“ са ивнестирани над 80 млн. лева, в нея ще работят 715 души, а лентата преряза лично премиерът Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов преряза лентата на най-модерната болница у нас, която отвори врати в Панагюрище

Многофункционалният медицински комплекс „Уни Хоспитал“, който е една от най-модерните болници на Балканите и най-модерната в България отвори врати в Панагюрище.

Медицинският комплекс, в който са вложени над 80 млн. лева, разполага с 310 легла, 19 стационарни и 8 диагностични клиники и отделения. Там ще работят 715 души – медицински и немедицински персонал, в чието обучение ежегодно ще се инвестират над 400 хил. лв. Поканени са и едни от най-добрите български лекари от 36 специалности. Това е най-мащабната инвестиция в българското здравеопазване през последните 25 години. Инвеститор в модерното лечебно заведение е „Асарел Медет”.

715 души ще работят в медицинския комплекс, който разполага с 310 легла
715 души ще работят в медицинския комплекс, който разполага с 310 легла

Супермодерната болница бе открита лично от премиера Бойко Борисов. Освен него, на събитието присъстваха социалният министър Зорница Русинова, председателят на надзорния съвет на „Асарел Медет“ АД проф. Лъчезар Цоцорков, кметът на Панагюрище Никола Белишки, областния управител на Пазарджик Гинче Караминова, депутати, евродепутати и общински съветници.

„Поздравявам частния бизнес и общината за съвместното партньорство. Това е едно прекрасно съоръжение и струва много пари, защото е с най-съвременната техника и оборудване, което има в света. Това е изключителна придобивка за хората от региона и не само“, заяви Борисов. Той получи от проф. Цоцорков подарък – копие на фиалата от панагюрското златно съкровище.

Премирът Бойко Борисов разглежда сипермодерната болница
Премирът Бойко Борисов разглежда супермодерната болница

„Полагаме огромни усилия и ако не бяхме стъпили толкова здраво, да съберем повече приходи в хазната, това нямаше да се случи. Лечението струва много пари и ние сме ги осигурили“, изтъкна премиерът. По думите му в страната ни има поне 20-30 болници, които са на свръхвисоко ниво. „Можем да предложим на болните хора най-доброто в света като апаратура и за това сме се обединили държавата, общините и бизнеса – за да направим народа ни най-здравия в Европа“, допълни Борисов.

СПОДЕЛИ