Д-р Бойко Пенков поема Комисията по прозрачност

Служебният зам.-здравен министър сменя на поста проф. Илко Гетов

191
Пенков
Д-р Бойко Пенков

Министерският съвет прие Решение за промяна в състава на Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и така на мястото на проф. Илко Гетов за председател на комисията е определен д-р Бойко Маринов Пенков.

Проф. Гетов бе назначен за шеф на комисията през януари 2023 г. Тогава той смени на поста именно д-р Пенков, който в момента е зам.-здравен министър. Възпитаник е на Медицинската академия в София и е магистър по медицина с придобити специалности „Вътрешни болести”, „Белодробни болести” и „Болничен мениджмънт”.  Притежава диплома „Здравен мениджмънт” от Canterburry Business School, Великобритания и диплома „Администрация в здравеопазването”, JICA, Япония.

Има дългогодишен управленски и административен опит в сферата на здравеопазването. Заемал е поста заместник-министър на здравеопазването четири пъти при управлението на ГЕРБ. Бил е директор на НЗОК, медицински директор на Университетската болница по белодробни болести и управител и зам.-директор на УМБАЛ „Софиямед“.

СПОДЕЛИ