Д-р Благомир Здравков остава начело на Педиатрията за още 3 години

За представител на държавата в борда на директорите е избран проф. Иван Литвиненко, а за независим член - Марина Гинева

139
Благомир Здравков
Д-р Благомир Здравков, е новият стар директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев"

Д-р Благомир Здравков остава начело на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“, показват окончателните резултати от конкурса на здравното министерство за ново ръководство на лечебното заведение. Досегашният шеф беше и единствен кандидат за поста, а вторият му мандат е за срок от 3 години.

В борда на директорите на Педиатрията като представител на държавата влиза проф. Иван Литвиненко. За независим член пък е избрана Марина Гинева.

Припомняме, до дни се очакват и резултатите от обявените конкурси за директори на столичните болници „Пирогов“, НКБ, ИСУЛ, „Св. Иван Рилски“, „Св. Наум“, както и на най-голямото лечебно заведение у нас – пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“, където също единствен кандидат и почти сигурен победител е досегашният шеф проф. Карен Джамбазов. С интерес пък се чака финалното решение на МЗ за „Пирогов“, където за поста директор отново се кандидатира проф. Валентин Димитров.

Така до края на мандата на служебния здравен министър д-р Галя Кондева повечето ключови болници в столицата и страната ще имат нови ръководства.

СПОДЕЛИ