Търсят шеф на столичната здравна каса

Конкурс е обявен и за РЗОК-Пазарджик

220
здравна каса

Конкурс за директор на столичната здравна каса обяви НЗОК. Това се случва година и три месеца след като най-голямата районна каса в страната остана без редовно избран шеф и досега се управлява от временни директори – първо Ева Воденичарова, а след нея и Емил Велчовски.

Припомняме, на 14 февруари 2023 г. д-р Петър Грибнев беше освободен от поста директор на СЗОК по взаимно съгласие или поне такава беше официалната версия. Той се задържа на поста по-малко от два месеца, което си е своеобразен рекорд.

Конкурс е обявен и за директор на РЗОК – Пазарджик, която в момента се ръководи от Донка Жейнова. Срокът за подаване на документи за участие и в двата конкурса е 18 юни 2024 г. Кандидатите трябва да имат магистърска степен, 6 г. професионален опит, от които минимум 3 г. стаж по специалността в областта на управлението на здравеопазването, банковото, застрахователното или осигурителното дело, както и да не са членове на Надзорния съвет на НЗОК. В състезанието не могат да участват министри, депутати, кметове, представители на висши ръководни органи на партии.

Кандидатите трябва да притежават също стратегическа компетентност, да имат лидерски качества, да могат да управляват, преговарят и убеждават, както и да са фокусирани към потребителите на услугите на НЗОК, техните потребностите, интереси и очаквания.

СПОДЕЛИ