МЗ пусна конкурси за шефове на ИСУЛ и Педиатрията

Документи могат да се подават до 27 май 2024 г., а срокът на договорите на новите директори ще е 3 години

265
МЗ

Министерството на здравеопазването (МЗ) обяви нови четири конкурса за директори на болници в страната. Сред тях са тези за „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“.

Конкурсите ще се проведат на три етапа – проверка на документите и дали кандидатите отговарят на обявените изисквания; оценяване на изготвена и представена концепция за развитие на предприятието и интервю с кандидата. За Педиатрията срокът за подаването на документите е до 27 май 2024 г., а за ИСУЛ до 29 май 2024 г. Договорите за управление са за срок от 3 години.

Другите две лечебни заведения, за които служебният здравен министър д-р Галя Кондева е издала заповед за обявяване на конкурси днес, са Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в София и Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация – Котел.

Припомняме, че министър Кондева вече обяви седем конкурса за избор на директори, включително и за „Пирогов“. Останалите са: Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания – София област; две специализирани болници за рехабилитация – Тузлата и Марикостиново; Центъра за психично здраве – София; Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания – София област, и Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести – Габрово.

Предстои обявяването и на останалите отменени от бившия здравен министър Христо Хинков конкурси, включително за „Св. Наум”; Националната кардиологична болница; СБАЛ за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести „Проф. Иван Киров”; „Св. Георги” Пловдив и др.

СПОДЕЛИ