Започна строителството на детската болница в Бургас

Тя ще е на 8 етажа, със 123 легла и ще осигурява качествена медицинска грижа на над 220 000 деца от Югоизточна България

224
Бургас

Започна строителството на детската болница „Света Анастасия“ в Бургас. Строителните работници полагат подложен бетон, а след това започва и изграждането на армировка за основите.

„Напредваме и с програмите за привличане на специалисти и за радост интересът е голям. Проектът има подкрепата на общините от югоизточния регион за нов модел на интегрирана здравна грижа“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов пред БНТ.

Планирано е да се изгради нова осеметажна сграда с външни пространства за разходка и игра, паркинг за специализирани автомобили и хора с увреждания. В лечебното заведение ще има 123 легла, от тях 10 – за интензивно лечение.

В болницата ще се осъществява лечение по педиатрия, детска кардиология, хирургия, ендокринология, нефрология, пулмология и фтизиатрия, клинична хематология и онкохематология, лицево-челюстна хирургия, алергология, очни болести, УНГ, ортопедия и травматология, инфекциозни болести, рехабилитация.

Очаква се детското лечебно заведение, за което държавата отпусна 35 млн. лева, да е готово до 2026 г. Когато болницата заработи, родителите вече няма да се чудят къде да заведат детето си през нощта и какво трябва да направят, защото ще могат да попитат дежурните в Call центъра на болницата и ако се налага детето им да бъде прието. Димитър Николов увери, че „Св. Анастасия“ ще осигури качествени здравни грижи за повече от 220 000 деца от Югоизточна България.

 

СПОДЕЛИ