Студенти от МУ-Пловдив с иновативно решение за управление на болката

Благодарение на откритието им лекарят може да получава навременна информация за симптомите на пациента, които му причиняват страдание, и да оказва ефективна помощ

310
МУ-Пловдив

Екип от Факултета по обществено здраве на МУ-Пловдив се класира за участие във втората фаза на пре-акселераторската програма на фондация „Джуниър Ачийвмънт България“ – Beyond 2023-2024 в направлението за дигитални иновации в медицината и здравеопазването, съобщиха от учебното заведение. Студенти от специалност „Фармацевтичен бизнес мениджмънт“ представиха иновативно решение за управление на болката, благодарение на което лекарят получава навременна информация за симптомите на пациента, които му причиняват страдание, и оказва ефективна помощ.

През октомври 2023 г. Медицински университет в Пловдив организира „Иновационен ден“ в партньорство с фондацията, чиято мисия е да вдъхновява и образова младите хора в сферата на свободното предприемачество, бизнеса и икономиката. Екипът на Beyond, който е част от тази фондация, подкрепя млади учени, предприемачи и хора с идеи да развиват своите концепции, като осигурява доказана методология, топ ментори, контакти, достъп до финансиране и 30 партньори в ЕС.

Четири екипа от МУ (два от Медицински факултет и по един от Фармацевтичен факултет и Факултета по обществено здраве) взеха участие в първата фаза от програмата. Всеки от тях представи своя идея, която предлага иновативно и достъпно решение на различни проблеми в областта на здравеопазването. От общо 35 участващи екипа 19 преминаха в следваща фаза, сред които е и екипът от ФОЗ. Вторият етап ще се проведе през януари и включва обучения и практическа част, подкрепа от ментори, срещи с успешни предприемачи в сферата на здравеопазването, възможности за инвестиции и участия в международни събития и инициативи, свързани с иновации и предприемачество. Наградата за трите най-добре представили се екипа е осигурено безплатно участие в програмата в случай, че желаят до доразвият решенията си.

СПОДЕЛИ