Проф. Ангелов избухна срещу спирането на строежа на детската болница

"В качеството си на какъв д-р Николай Болтаджиев се изказва от името на министъра? Министърът е поел ангажимент към Болтаджиев и компания ли?", попита депутатът от ГЕРБ-СДС

421
Ангелов
Проф. Костадин Ангелов

Депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов избухна срещу спирането на строежа на Националната детска болница в Горна Баня, за което разбрал от бтв и не от здравния министър проф. Христо Хинков, а от д-р Николай Болтаджиев. Припомняме, Скенер.нюз вече писа за плановете на новата власт да загърби за пореден път стартиралия проект и да започне отначало.

„Строежът на детската болница в Горна баня е спрян от министър Хинков! Чувам това от националния ефир на bTV. Думите са на Николай Болтаджиев – виден защитник на частните лечебни заведения и бизнес партньор на един провален служебен министър“, написа в профила си във Фейсбук проф. Ангелов, визирайки под провален служебен министър Стойчо Кацаров.

„Министър Хинков е назначил Болтаджиев за говорител ли?! В качеството си на какъв Болтаджиев се изказва от името на министъра? Министърът е поел ангажимент към Болтаджиев и компания ли? Партнират си зад гърба на българските граждани и парламента ли? Вярно ли е, че стратегическото решение за спиране на строежа на детската болница е взето “на тъмно” и без публична дискусия?“, пита народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш здравен министър.

Според него мястото на детската болница не е в Горна баня, но подобни решения се взимат пред хората, а не „по стаички и кабинети и впоследствие спуснати от псевдо говорители“.

СПОДЕЛИ