Шефът на НЗОЦА отива в СЗО

Проф. Пламен Димитров притежава необходимата експертиза на национално, регионално и глобално ниво, за да представлява страна ни

567
СЗО
Проф. Пламен Димитров

Директорът на НЦОЗА проф. Пламен Димитров е кандидатурата на България за място в Изпълнителния съвет на СЗО. Това е предложението на страната ни, дадено по време на участието на зам.-министъра на здравеопазването Катя Ивкова в 76-та сесия на Световната здравна асамблея, която се провежда от 21 до 30 май т. г. в Женева, Швейцария, съобщиха от МЗ.

Представянето беше реализирано със съдействието на Постоянното представителство на Република България към ООН и другите международни организации в Женева. Ивкова подчерта, че проф. д-р Пламен Димитров притежава необходимата експертиза на национално, регионално и глобално ниво, а България е готова да продължи да надгражда приноса си за подобряване на регионалното и глобалното здраве, като представлява не само страната, но и Европейския регион в Изпълнителния съвет на СЗО.

От МЗ подчертават, че през 2023 г. се отбелязва 75-ата годишнина от създаването на Световната здравна организация и нейния принос за постигане на по-добро здраве за всички на глобално ниво, а България е сред държавите учредители на СЗО и през всичките години е надежден партньор в инициативите за укрепване на регионалната и глобалната здравна архитектура.

СПОДЕЛИ