Четирима в битка за шеф на болница „Чирков“

Това е трети конкурс за по-малко от година

638
дете

Четирима са допуснатите до последния, трети етап на конкурса за директор на столичната болница „Чирков“. Това става ясно от публикуваните от здравното министерство междинни резултати от конкурса, който е трети за по-малко от година.

Документи за участие са подали бившият шеф на болницата проф. Николай Димитров, назначен от министърката в кабинета „Петков“ проф. Асена Сербезова след отстраняването на проф. Генчо Начев, но уволнен от служебния здравен министър д-р Асен Меджидиев, настоящият ѝ директор проф. Валентин Говедарски, който вече спечели един конкурс, но д-р Меджидиев обяви нов, началникът на Клиниката по сърдечна хирургия в болницата проф. Димитър Петков и доц. Румен Илиев от Отделението за оперативно лечение на вродени сърдечни малформации на лечебното заведение, които са съответно бивш и настоящ зам.-директор.

Всички те са достигнали успешно до последния етап от конкурса, като събеседването с комисия ще реши кой от тях ще оглави болницата. Според запознати шансовете на проф. Димитров и проф. Говедарски отново да оглавят кардиохирургичната болница клонят към нула.

По другата позиция в ръководството на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“ – за представител на държавата, до последния етап от конкурса са допуснати двама кандидати: Надежда Бранковска-Кирилова и Димитър Петров.

СПОДЕЛИ