Пироговци ще преглеждат безплатно деца в Добрич

Консултациите ще се проведат на 18 март и ще са със специалисти по УНГ, ортопедия, неврохирургия, урология, хирургия, кардиология, неврология, ендокринология, дерматология, педиатрия, образна диагностика, акушерство и гинекология и офталмология

307
деца

Болницата в Добрич ще посрещне тази събота едни от най-добрите столични лекари, които ще преглеждат безплатно деца от града и областта. Консултациите се провеждат под егидата на община Добрич и със съдействието на КК Албена, съобщават от лечебното заведение.

Лекарите са част от Програма „Детско здраве“, в която участват водещи специалисти от болница „Пирогов“ и от Столичната лекарска колегия и са със специалности по УНГ, ортопедия, неврохирургия, урология, хирургия, кардиология, неврология, ендокринология, дерматология, педиатрия, образна диагностика, акушерство и гинекология и офталмология.

Екипът ще преглежда деца от 0 до 18 г., на 18 март, събота, от 9.30 ч. до 14.30 ч. в Медицинския център на МБАЛ-Добрич. Децата, които са с придружаващи заболявания, трябва да носят със себе си по време на прегледа цялата медицинска документация, съпровождаща заболяването. Деца с остри респираторни заболявания не е желателно да посещават профилактичните прегледи с цел ограничаване разпространението на вируси, уточняват от лечебното заведение.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатни профилактични прегледи е необходимо предварително да се запишат на телефон 0884 54 09 74, всеки работен делничен ден между 9.00 ч. и 16.00 часа.

СПОДЕЛИ