Подписка срещу директора на болница „Чирков“

МЗ обяви конкурси за шефове на бившата "Св. Екатерина" и на "Лозенец"

268

В подписка срещу новия директор на болница „Чирков“ (бивша „Св. Екатерина“) са се подписали близо 50 лекари и медицински сестри. Те искат оставката на проф. Николай Димитров заради „липса на управленски и личностен капацитет“. Подписката е входирана в здравното министерство, което пък още миналата седмица обяви конкурс за нов шеф. Припомняме, проф. Димитров беше назначен от бившата министърка проф. Асена Сербезова в края на мандата й, на мястото на дългогодишния директор проф. Генчо Начев.

Според недоволните медици проф. Димитров вече е успял да сключи неизгодни финансови и консултантски договори, които дублират работата на служители в болницата. Освен това върху част от персонала се оказвал натиск, а директорът проявявал реваншизъм към едни от най-именитите лекари. Още в първите си дни на поста пък изгони проф. Начев и като лекар. Николай Димитров си е тръгвал със скандал и като шеф на „Доверие“ и НКБ, припомнят още запознати.
Конкурс за нови шеф и представител на държавата в Съвета на директорите на УМБАЛ „Лозенец“ обяви още МЗ. Конкурсът за директор се очаква още от началото на годината, когато в средата на януари ръководството на лечебното заведение бе напълно обновено. Тогава от поста директор бе освободен проф. Радосвет Горнев, а болницата до провеждане на конкурс бе оглавена от тогавашния началник на спешното й отделение – анестезиологът д-р Христо Стоянов. Документи за конкурса могат да се подават до 27 септември.

СПОДЕЛИ