Заплатите в „Пирогов“ нагоре с между 40 и 66%

Създаваме условия за специализация почти във всички специалности, а процедурата е облекчена и младите колеги могат да започнат след събеседване, обяви директорът д-р Валентин Димитров

345
Валентин Димитров
Д-р Валентин Димитров, директор на "Пирогов"

В момента в „Пирогов“ няма напрежение, а всички служители получиха увеличение на заплатите си между 40 и 66%. Това обяви директорът на спешния институт д-р Валентин Димитров пред бтв. По думите му всеки млад специализант може да заповяда в „Пирогов“, ако има желание, и да остане. „Създаваме условия за специализация почти във всички специалности, а процедурата е облекчена и младите колеги могат да започнат след събеседване“, обясни д-р Димитров.

Лично бившата министърка на здравеопазването проф. Асена Сербезова го поканила за поста, защото имал резултатите в кризисния мениджмънт. „Когато ме назначиха за временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор, нито една политическа сила не е искала от мен да правя чистка, нямам списъци за уволнения“, обясни д-р Димитров, който е първият шеф на „Пирогов“ без преди това да е работил като лекар в спешната болница. А на въпрос как работи с новия служебен здравен министър д-р Асен Меджидиев шефът на спешната болница отговори: „Като добри колеги“.

По повод дълговете от 16 млн. лева, които заварил и 7 млн. от които натрупани за по.-малко от година от предшественика му проф. Иван Поромански, д-р Димитров коментира, че финансовото състояние е влошено поради факта, че именно „Пирогов“ е изнесъл голяма част от тежестта на пандемията.

Шефът на спешния институт пресметна, че между 18 и 24 месеца ще са необходими да се изчистят задълженията. Той обаче не влезе в конкретика как точно ще стане това. Припомняме, преди дни прокуристът на болницата Пламен Милев обяви пред в. „24 часа“ своята екзотична идея „Пирогов“ да набере капитал чрез облигации, което обаче според експерти е опит за скрита приватизация.

СПОДЕЛИ